ponedeljek, 22. oktober 2007

POTRES V KRŠKEM

V soboto, 29. septembra 2007 ob 3. uri in 25 minut smo v Leskovcu pri Krškem občutili zmeren potresni sunek.
Potres je bil kratek- nekaj sekund in ga je spremljalo grmenje, tako da smo se zbudili vsi v hiši.
Ugotovil sem, da je potres zabeležil gibanje v senzorju za dež na vremenski postaji v Leskovcu pri Krškem.
Senzor je pokazal ob 3.uri in 26 minut 5 mm padavin, čeprav ni padal dež!
Dogodek je označen z puščicami na grafu programa WsWin32.


POSTAVITEV VREMENSKE POSTAJE

Lokacija: Branko Slivšek, Ulce 10, 8273 Leskovec pri Krškem
Nadmorska višina: 182 m.
Širina: 45°56'18,7188'' - 45,938533
Dolžina: 15°28'36,1740'' - 15,476715


Zgodovina vremenske postaje Leskovec pri Krškem

29.12.2006 - Odločil sem se nabaviti vremensko postajo.
30.12.2006 - Odločitev za nabavo vremenske postaje Oregon WMR 928 NX.
20.1.2007 - Nabava vremenske postaje v Franciji.
29.1.2007 - Postavitev senzorja za temperaturo in vlago.
4.2.2007 – Izdelava konzole za vetromer in dežemer.
9.2.2007 - Montaža konzole z vetromerom in dežemerjem na streho.
17.2.2007 – Namestitev programa WsWin.
17.2.2007 – Pošiljanje podatkov na internetno stran.
28.2.2007 – Izdelava in obvestilo o internetni strani na Siolu.
15.6.2007 - AWEKAS - registracija.

http://freeweb.siol.net/slivseb/

Posted by Picasa

sobota, 26. april 2003

LAZANJA – Branko Slivšek

LAZANJA – Branko Slivšek

SESTAVINE:
0,5 kg širokih rezancev
1 kg   mletega mesa
2    papriki
3    paradižnike
4    manjše čebule
400  g naribanega sira
5    jajc
400  g kisla smetana
0,5   l mleka
5    žlic moke
sol, poper, rdeča paprika, čili, majaron, bazilika, lovorjev list, maščoba


Sestavine in začimbe lahko spreminjate po okusu.

PRIPRAVA:
Nasekljamo 4 čebule.
Na maščobi prepražimo čebulo, papriko in paradižnik.
Zmehčani zelenjavi dodamo mleto meso in ga na hitro prepražimo.
Dodamo začimbe po okusu.
Dodamo 1 dl vina ali vode in dušimo, da se meso zmehča.
V osoljeni vodi skuhamo testenine samo na pol.
Pripravimo preliv iz jajc, smetane, moke in mleka.
Sestavine zmešamo.
Testenine odcedimo.
Pekač ( 38 x 33 x 5 cm ) namastimo in položimo prvi sloj testenin.
Potresemo z mesnim nadevom.
Dodamo sloj sira in tako ponavljamo.
Vse sestavine prelijemo s pripravljenim prelivom.
Pekač damo v razgreto pečico na 200 °C in pečemo 40 min.
Poleg lazanje in zelenjave lahko postrežemo tudi solato, parmezan, kislo smetano...
Dober tek vam želi Branko!

Priprava s fotografijami:
 Nasekljamo 4 čebule.
 Na maščobi prepražimo čebulo, papriko in paradižnik.
 Zmehčani zelenjavi dodamo mleto meso in ga na hitro prepražimo.
Dodamo začimbe po okusu.
Dodamo 1 dl vina ali vode in dušimo, da se meso zmehča.
V osoljeni vodi skuhamo testenine samo na pol.
 Pripravimo preliv iz jajc, smetane, moke in mleka.
 Sestavine zmešamo.
 Testenine odcedimo.
 Pekač ( 38 x 33 x 5 cm )  namastimo in položimo prvi sloj testenin.
 Potresemo z mesnim nadevom.
 Dodamo sloj sira in tako ponavljamo.
 Vse sestavine prelijemo s pripravljenim prelivom.
 Pekač damo v razgreto pečico na 200 °C in pečemo 40 min.
 Po želji lahko skuhamo zelenjavo za prilogo.
 Sedaj je čas za pomivanje posode in pripravo mize.
 Poleg lazanje in zelenjave lahko postrežemo tudi solato, parmezan, kislo smetano...
 Lazanja ( 12 kosov ) je pečena.
 Prileže se tudi kozarec vina.
 Pokušanje lazanje.

Dober tek vam želi Branko!