sobota, 26. april 2003

LAZANJA – Branko Slivšek

LAZANJA – Branko Slivšek

SESTAVINE:
0,5 kg širokih rezancev
1 kg   mletega mesa
2    papriki
3    paradižnike
4    manjše čebule
400  g naribanega sira
5    jajc
400  g kisla smetana
0,5   l mleka
5    žlic moke
sol, poper, rdeča paprika, čili, majaron, bazilika, lovorjev list, maščoba


Sestavine in začimbe lahko spreminjate po okusu.

PRIPRAVA:
Nasekljamo 4 čebule.
Na maščobi prepražimo čebulo, papriko in paradižnik.
Zmehčani zelenjavi dodamo mleto meso in ga na hitro prepražimo.
Dodamo začimbe po okusu.
Dodamo 1 dl vina ali vode in dušimo, da se meso zmehča.
V osoljeni vodi skuhamo testenine samo na pol.
Pripravimo preliv iz jajc, smetane, moke in mleka.
Sestavine zmešamo.
Testenine odcedimo.
Pekač ( 38 x 33 x 5 cm ) namastimo in položimo prvi sloj testenin.
Potresemo z mesnim nadevom.
Dodamo sloj sira in tako ponavljamo.
Vse sestavine prelijemo s pripravljenim prelivom.
Pekač damo v razgreto pečico na 200 °C in pečemo 40 min.
Poleg lazanje in zelenjave lahko postrežemo tudi solato, parmezan, kislo smetano...
Dober tek vam želi Branko!

Priprava s fotografijami:
 Nasekljamo 4 čebule.
 Na maščobi prepražimo čebulo, papriko in paradižnik.
 Zmehčani zelenjavi dodamo mleto meso in ga na hitro prepražimo.
Dodamo začimbe po okusu.
Dodamo 1 dl vina ali vode in dušimo, da se meso zmehča.
V osoljeni vodi skuhamo testenine samo na pol.
 Pripravimo preliv iz jajc, smetane, moke in mleka.
 Sestavine zmešamo.
 Testenine odcedimo.
 Pekač ( 38 x 33 x 5 cm )  namastimo in položimo prvi sloj testenin.
 Potresemo z mesnim nadevom.
 Dodamo sloj sira in tako ponavljamo.
 Vse sestavine prelijemo s pripravljenim prelivom.
 Pekač damo v razgreto pečico na 200 °C in pečemo 40 min.
 Po želji lahko skuhamo zelenjavo za prilogo.
 Sedaj je čas za pomivanje posode in pripravo mize.
 Poleg lazanje in zelenjave lahko postrežemo tudi solato, parmezan, kislo smetano...
 Lazanja ( 12 kosov ) je pečena.
 Prileže se tudi kozarec vina.
 Pokušanje lazanje.

Dober tek vam želi Branko!

Ni komentarjev:

Objavite komentar